Sunday, June 24, 2012

 copenhagen concert 2012


 

 

The Brian Jonestown Massacre
VoxHall, Aarhus,
fredag d. 22. juni 2012

Anmeldt af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto: Steffen Jørgensen (http://photo.jint.dk)

GAFFA
4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner
4 stjerner
Læserne
4,00 stjerner i snit (efter 1 stemmer)
Anmeld selv ved at logge ind og føre musen over stjernerne ovenfor.

Brian Jonestown Massacre væltede VoxHall på deres helt egen introverte måde, da de gæstede Aarhus og en meget sulten fanskare

Inden Voxhalls utålmodige og spændte publikum kunne tage imod deres helte fra Brian Jonestown Massacre, måtte de igennem en opvarmningskoncert med det danske fremadstormende band, Emma Acs & The Inbred Family.
Det var en rigtig fin opvarmning, som ikke nøjedes med at være en ligegyldig parentes på en koncertaften, hvor de på ingen måde var hovednavnet. Med deres anderledes instrumentering og karismatiske Emma Acs bag mikrofonen blev det en koncert, der lover en stor fremtid for bandet.
Klokken 22.15 trådte Anton Newcombe og hans kumpaner nærmest ubemærket ind på scenen, men snart var der hoppen, dansen, hujen og übertilfredse jubelråb fra et publikum, der ikke stod stille de cirka to timer, koncerten varede.
De første numre var desværre præget af en let mudret lyd, hvor det var helt umuligt at høre forsanger Anton Newcombes vokal. Faktisk var det, når guitarist Matt Hollywood overtog mikrofonen på blandt andet "Not If You Were The Last Dandy On Earth", man kunne høre ordene, der blev sunget.
Det blev dog langsomt bedre, og det var som om, Newcombe langsomt sang sig varm, og hans stemme kunne i anden halvdel af koncerten næsten overdøve de fire guitarer, som tegner musikkens lydtapet.
Ud over den lidt mudrede lyd, så var det en fantastisk koncert, som længe vil stå printet i publikums bevidsthed. Selvom Brian Jonestown Massacre ikke er et band, der giver en masse til sit publikum, så var hele salen med gennem de godt 20 numre, som bandet nåede at spille på det aarhusianske spillested.
Et af højdepunkterne i koncerten var det tunge, men meget smukke "Open Heart Surgery", som også var det nummer, Newcombe sang allerbedst og med en indlevelse, der gav gåsehud på arme og unævnelige steder.
Det er nærmest umuligt at skrive en anmeldelse af dette band uden at komme ind på bandets karismatiske tamburinmand, Joel Gion. En mand, der som ingen anden i verden kan gøre en tamburin, nogle maracas eller et sæt claves til supersexede instrumenter. Hans håndtering af disse instrumenter sker med en arrogance, der er fænomenal, og det er umuligt ikke at smile over Joel Gions fanastiske performance.
Brian Jonestown Massacre har siden deres start i midten af 90'erne været kendt som et kontroversielt band, som ikke altid gennemfører deres koncerter på grund af interne stridigheder.
Vi slap da heller ikke helt for en lille kontrovers, da Anton Newcombe skældte resten af bandet ud, da han mente, de spillede fem forskellige rytmer, og at man skulle være døv for ikke at kunne høre det.
Well hr. Newcombe, jeg er åbenbart stokdøv, for jeg hørte ikke problemet, faktisk stod jeg og nød en fantastisk koncert med et superband, der kunne blive kæmpestore, hvis de dog virkelig ville det. Kun den mudrede lyd i starten trak ned denne aften.

Mere om The Brian Jonestown Massacre

Lovbrud til alle tider
24-02-2012 (artikel)
Tip en ven
Endnu ingen kommentarer. Tilføj din nedenfor

INFO OM  KONCERT
BEMÆRK! Dette arrangement er afviklet eller under afvikling (det startede lørdag d. 23. juni 2012 kl. 21:00). Du kan derfor muligvis ikke længere købe billetter til arrangementet.

Brian Jonestown Massacre - Brian Jonestown Massacre

Amager Bio
Lørdag d. 23. juni 2012 kl. 21:00

Så vender det psykedeliske rockband, Brian Jonestown Massacre tilbage til Danmark, hvor de denne gang besøger både København
Sidst de gæstede landet var i et udsolgt Pumpehuset, hvor de imponerede med en suveræn opvisning i svedigt uforfalsket rock'n'rol. Anført af den drevne kaospilot og frontfigur, Anton Newcombe var det et modent, og sammentømret band, der denne aften indtog scenen.

Det er gedigen rock, som hamrer ubønhørligt ud ad de samme power akkorder, en guitar lyd så fed og massiv og musikalsk tages der udgangspunkt i slut 60'ernes rockmusik med hovedvægt på The Rolling Stones og The Velvet Underground.

Denne gang er det Amager Bio der lægger scene til og det er en fornøjelse atter at kunne præsentere den musikalske smeltedigel Brian Jonestown Massacre
-L-

thank you.

1 comment:

  1. some really awesome photos coming out of the european leg of this tour

    ReplyDelete